univ europeana.jpgUniversitatea Europeană “Drăgan” din Lugoj a găzduit pe 25 octombrie ediţia a V-a a Concursului interliceal pentru elevii care studiază Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, cu prilejul Zilei Internaţionale a Dezvoltării Informaţionale şi a Tehnicii de Calcul, eveniment organizat de Grupul Şcolar “Valeriu Branişte” din Lugoj, Universitatea Europeană “Drăgan” Lugoj şi E.C.D.L. România, coordonator al proiectului fiind prof. drd. Robert Boagiu de la Grupul Şcolar “Valeriu Branişte”.

Au participat elevi de la Colegiul Naţional “Iulia Hasdeu” – Lugoj, Colegiul Naţional “Coriolan Brediceanu” – Lugoj, Liceul Teoretic “Traian Vuia din Făget, Grupul Şcolar “Ştefan Odobleja” – Lugoj, Clubul elevilor din Lugoj, Grupul Şcolar “Traian Grozăvescu” din Nădrag şi Grupul Şcolar “Valeriu Branişte” – Lugoj.


Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: prezentare în Power Point pe o temă impusă, realizare de caricatură după model în format electronic şi prezentare de film de scurt metraj realizat cu mijloace proprii elevilor. Fiecare prezentare a fost jurizată şi punctată, din juriu făcând parte dl. Cristian Vereş – reprezentant E.C.D.L. România, lect. univ. dr. Adrian Mateia – reprezentant Universităţii Europene “Drăgan”, două studente ale U.E.D. şi prof. Ciprian Blaj – reprezentant al liceului organizator.


Premiul I la prima secţiune a fost obţinut de echipa Colegiului Naţional “Iulia Hasdeu” Lugoj, la secţiunea a doua premiul I a fost obţinut de reprezentantul Liceului Teoretic “Traian Vuia” din Făget”, iar la secţiunea a treia premiul I a fost obţinut de reprezentanta Clubului elevilor din Lugoj, toţi elevii primind premii din partea organizatorilor.

De asemenea, E.C.D.L. Romania a oferit elevilor cu cele mai bune abilităţi de prezentare carduri E.C.D.L. şi testarea gratuită în cadrul programului, elevii premiaţi fiind următorii: Alina Sângeorzan de la C.N. “Iulia Hasdeu” – permis E.C.D.L. Complet; Mikloş Roxana de la Grupul Şcolar “Valeriu Branişte” – permis E.C.D.L. Start şi Sergiu Costan de la C. N. “Coriolan Brediceanu” – permis E.C.D.L. Web Starter.
Proiectul a fost finanţat de Consiliul Judeţean Timiş prin Agenda culturală 2010.