Ziua Mondială a Alimentaţiei va fi celebrată la USAMV Cluj-Napoca

usamv_cluj.jpgÎn fiecare an, pe 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), celebrează Ziua Internaţională a Alimentaţiei. Tema propusă de FAO pentru Ziua Mondială a Alimentaţiei din acest an este “Sisteme de producţie alimentară sustenabile pentru siguranţă alimentară şi nutriţie”.

Facultatea de Știinţa şi Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj Napoca şi Asociaţia Specialiştilor din Industria Alimentară din România, în parteneriat cu Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Cluj Napoca, organizează, în cadrul acțiunilor dedicate sărbătorii Zilei Mondiale a alimentului, workshop-ul cu tema Inteligenţa alimentului.

Organizatorii acestui eveniment, prof. univ. Sevastiţa Muste, Decanul Facultății de Știinţa şi Tehnologia Alimentelor și Șef lucr. dr. Elena Mudura, Prodecan, din partea USAMV Cluj Napoca și Prof. Marilena Zamfir, Director și Profesor Claudia Maria Vlaica, Șefa Catedrei de Biologie, din partea Liceului Teoretic “Nicolae Bălcescu”, precizează că obiectivul acestui eveniment este promovarea alimentaţiei inteligente, conştienţi fiind că doar cu o educaţie pe măsură, un copil poate avea parte de o creştere cât mai sănătoasă şi naturală. Tematica propusă vizează realizarea unui test de inteligenţă alimentară pentru evaluarea dietei zilnice şi identificarea alimentelor care să susţină nutriţia corectă şi formarea comportamentului alimentar sănătos al elevului. In cadrul workshopului elevii vor avea posibilitatea să realizeze un prototip de produs alimentar inteligent, cu beneficii asupra sănătăţii.

Workshop-ul va avea loc la USAMV Cluj Napoca, sediul Facultăţii de Știinţa şi Tehnologia Alimentelor, Calea Floreşti Nr. 64, miecuri 16 octombrie, cu începere de la ora 11.00.