Pe 16 octombrie, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava şi compania S.C. MOPAN S.A. Suceava sărbătoresc Ziua Mondială a Pâinii, Ziua Mondială a Alimentaţiei şi Ziua Naţională a Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România, prin organizarea workshop-ului „Profilul inginerului de industrie alimentară – între percepție și cerințe”, aflat la cea de-a cincea ediție. Evenimentul va avea loc în Aula din corpul E, începând cu ora 11.00.

Uniunea Internaţională a Brutarilor (UIB) a decis, începând cu anul 2001, ca data de 16 octombrie să devină Ziua Mondială a Pâinii, eveniment sărbătorit în aproape 30 de ţări de pe toate continentele. De asemenea, în fiecare an, pe 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură si Alimentaţie (FAO) celebrează Ziua Mondială a Alimentaţiei, în onoarea datei  fondării acesteia, în anul 1945. Începând cu anul 2012, pe 16 octombrie se sărbătorește şi Ziua Naţională a Asociaţiei Specialiștilor de Industrie Alimentară din România.

La Suceava, sărbătoarea își propune să ofere participanților la eveniment oportunitatea de a vorbi despre pâine şi despre brutari, de a afla mai multe despre istoria produsului, despre importanţa şi viitorul acestuia, dar și despre importanța alimentației sănătoase, în general.

Evenimentul este menit să păstreze și să mărească numărul de contacte cu firme de profil, deosebit de utile pentru viitorii specialiști din domeniul Ingineria Produselor Alimentare și pentru cadrele didactice în stabilirea direcțiilor de cercetare aplicativă.

S.C. MOPAN S.A. este cel mai mare producător de produse de panificaţie, patiserie-cofetărie din judeţul Suceava, care oferă clienţilor atât preţuri bune, cât şi pros­peţime, varietate şi o calitate superioară. 100% românesc, 100% ambiţie sunt principiile după care se ghidează S.C. MOPAN S.A. Suceava în realizarea unor produse naturale, proaspete, create zilnic de ma­eştrii cofetari, patiseri şi brutari, prin utilizarea de reţete proprii şi tradiţionale, tehnologii moderne,  în conformitate cu standardele naţionale şi europene de calitate şi siguranţă alimentară.