Ca în fiecare an, toți liceenii care se pregătesc pentru admiterea la facultate sunt așteptați la „Ziua Porților Deschise” a Universității „Ovidius” din Constanța (UOC). Evenimentul se va desfășura miercuri, 18 aprilie, între orele 10:00 şi 15:00, în corpurile A şi B din Campusul UOC (Aleea Universității nr. 1).

Cele 16 facultățiîși vor prezenta, la standul propriu, oferta de educațională, rezultatele obținute, corpul profesoral, cursurile organizate și baza materială de care dispun. Elevii vor fi întâmpinați la fiecare stand de către studențiși profesori. Astfel, vor putea afla toate informațiile legate de admiterea din vară, beneficiind și de servicii de informare, orientare și consiliere pentru alegerea facultății potrivite propriei vocații.În cadrul Admiterii 2018, viitorii candidați pot opta pentru cele 79 de programe de licență, 54 de programe de masterat și 4 școli doctorale în 8 domenii de studiu.

Deschiderea oficială a Zilelor Porților Deschise va avea loc miercuri, 18aprilie, începând cu ora 10:00, în corpul A din Campusul UOC.

Universitatea „Ovidius” din Constanța este o universitate pluridisciplinară, situată în regiunea de Sud-Est a României, în cel mai vechi oraș, Constanța. Universitatea are ca misiune principală învățământul de calitate centrat pe student, iar cercetarea științifică de excelență, dezvoltarea tehnologică și inovarea, ca misiune secundară. Cei 650 de profesori și de cercetători asigură pregătirea a peste 14.000 de studenți prin programe educațională care vizează toate ciclurile de studii – licență, masterat și doctorat. Domeniile acoperă o paletă foarte largă, de la științe medicale la inginerie, de la științe umaniste la științe exacte, de la științe ale naturii la științe economice și juridice, de la arte la teologie, de la sport la psihologie.