Pe 26 noiembrie 2018 a avut loc avut la Vaslui cea de-a 20-a întâlnire din cadrul programului „Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă”.

Elevii Liceului Teoretic “Mihail Kogălniceanu” au participat la o prezentare interactivă cu reprezentantul Alphega Bogdan Manolachie și cu doamna farmacist Ionela Buhăescu de la farmacia Mentogely din Vaslui. Aceștia au discutat despre efectele consumului de tutun, alcool și droguri, și despre cum îi afectează acestea de la vârste atât de fragede.

Elevii au fost foarte interesați de subiect și au profitat de prezența specialistului pentru a afla răspunsul la diverse curiozități, legate în special de fumat. În prezent, fumatul este considerat o activitate socială care îi ajută pe elevi să găsească oportunitatea de a interacționa cu alte persoane și de a-și face prieteni. Anturajul este un factor decisiv în viața adolescenților, care îi poate împinge la decizii greșite.

Doamna farmacist a abordat subiectul în primul rând din postura de mamă, și a încercat să îi facă pe liceeni să înțeleagă care sunt repercusiunile unei decizii luate gresit într-un moment nepotrivit.

Programul Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă este un program național de informare și prevenție dezvoltat cu susținerea Alphega Farmacie, Farmexpert și Antibiotice, dedicat adolescenților. Acesta se desfășoară în licee și colegii din România încă din anul 2016. Cea de-a 20-a întâlnire a avut loc la Vaslui, urmând  încă două întâlniri în acest an școlar, în Brăila și Târgu Mureș.