Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a fost decorată cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler, de preşedintele Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naţionale a României, se arată într-o informare transmisă de biroul de presă al instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, distincţia a fost conferită în semn de apreciere deosebită pentru rezultatele de excepţie obţinute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, pentru promovarea calităţii învăţământului universitar românesc.

„Consider că e o distincţie care ne onorează şi care a avut în vedere întreaga activitate a universităţii, atât în plan didactic cât şi pentru cercetare. Ne-am remarcat prin extensia de la Cahul, Facultatea Transfrontalieră, un proiect iniţiat de rectorul universităţii, prof. univ. dr. ing. Iulian Bîrsan, dar şi prin extensiunile din Italia şi Ucraina. Consider că suntem printre universităţile de top din ţară şi jucăm un rol decisiv, cel puţin regional. Distincţia e cu atât mai importantă, cu cât anul acesta am împlinit 70 de ani de învăţământ superior la Galaţi. Este meritul tuturor cadrelor didactice de până acum, nu numai a celor aflate în activitate, dar şi al studenţilor. Distincţia ne obligă să facem în continuare şcoală de calitate, să ne adaptăm noilor cerinţe din piaţa muncii şi să conservăm domeniile şi specializările de tradiţie din Universitate. Ne dorim să continuăm şi procesul de internaţionalizare, atrăgând studenţi din afara Uniunii Europene, interesaţi să înveţe atât în cadrul programelor în limba română cât şi în cele în limba engleză”, a declarat prorectorul universităţii gălăţene, conf. dr. ing. Ştefan Baltă.

Din delegaţia care a participat la ceremonia de la Palatul Cotroceni au făcut parte prorectorul Ştefan Baltă, preşedintele Ligii Studenţilor, Sergiu Bodlev şi consilierul pentru afaceri externe, Dinu Gîndu. AGERPRES