Toate liceele bucureştene sunt prezente la Târgul Oferta Educaţională

Târgul Oferta Educaţională 2019, desfăşurat în Parcul Tineretului din București, a avut parte încă din prima zi de numeroşi vizitatori, în ciuda ploii abundente. La eveniment sunt reprezentate toate liceele din Capitală, atât cele de stat, cât şi cele particulare, precum şi câteva instituţii de învăţământ superior, precum Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti sau Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”.

Atmosfera e relaxată, muzica răsună din boxe, iar la standuri, atât profesorii, cât şi elevii mai mari oferă curioşilor informaţii despre procedura de înscriere şi de admitere, despre activităţile extracurriculare, concursuri, burse sau despre cursurile pe care le vor urma la diverse profiluri. Elevii sunt interesaţi şi de învăţământul dual, de beneficiile pe care le pot obţine în timpul studiilor, dar şi după absolvire.

“Primăria Capitalei, prin Proedus, ca în fiecare an, prin acest târg îşi doreşte să ofere şansa fiecărui copil din Bucureşti de a-şi alege drumul în viaţă, printr-o orientare şcolară adecvată. În acelaşi timp, şcolile au ocazia în aceste zile de târg să îşi prezinte oferta educaţională, numărul de locuri şi tot ceea ce aduc nou pe piaţa educaţională pentru elevii bucureşteni”, a declarat directorul general Proedus, Svetlana Preoteasa, cu ocazia inaugurării târgului.

Prezentă la eveniment, Tomniţa Florescu, viceprimar al Capitalei, i-a îndemnat pe elevi să îşi aleagă cariera în funcţie de propriile preferinţe. “Aveţi şansa să faceţi în viaţă ceea ce vă place. Deşi există vorba ‘Nu-mi da sfaturi, că ştiu să greşesc şi singur!’, totuşi, vă dau un sfat: ascultaţi-vă numai pe voi când vine vorba de ceea ce doriţi! Pentru că a face în viaţă ceea ce îţi place şi a avea o meserie care îţi place înseamnă totul de fapt. Înseamnă o mare bucurie şi o uşurare. Nu ascultaţi pe nimeni, ascultaţi-vă pe voi înşivă!”, a spus ea.

Svetlana Preoteasa a declarat că unul dintre obiectivele organizatorilor este ca începând de anul viitor, la târg să fie reprezentate şi toate unităţile de învăţământ superior. “Vom încerca la anul să ne asigurăm că universităţile vor veni toate. La început, târgul s-a organizat fără universităţi, însă elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor deja să se orienteze, iar pe noi ne interesează ca ei să se orienteze cât mai mult spre universităţile din Bucureşti, nu din afara graniţelor”, a explicat ea.

Târgul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Proedus – Centrul de proiecte educaţionale şi sportive Bucureşti, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Evenimentul se desfăşoară în perioada 14 – 17 mai în Parcul Tineretului din Capitală, pe platoul de la intrarea din faţa Colegiului Naţional “Gheorghe Şincai”, şi poate fi vizitat de marţi până joi, între orele 10,00 şi 18,00, iar vineri – între 10,00 şi 14,00.

Miercuri, în intervalul orar 17,30 – 19,30, va avea loc o şedinţă de promovare a învăţământului profesional de stat şi dual, la care vor participa operatorii economici care au încheiat contracte de colaborare cu unităţile de învăţământ tehnologic pentru calificările existente pe piaţa muncii. AGERPRES