Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că activitatea cu prezenţă fizică se suspendă pentru preşcolari şi elevi, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, şi în unităţile particulare de învăţământ, în baza unei hotărâri aprobate în şedinţa de pe 25 octombrie a Executivului.

„La nivelul şcolilor private, că acesta a fost unul dintre subiectele foarte importante de  clarificat, (…) hotărârea de guvern prevede acum că activitatea cu prezenţă fizică se suspendă pentru preşcolari şi elevi, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, în unităţile particulare de învăţământ, inclusiv cele cuprinse în registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizează şi desfăşoară pe teritoriul României activităţi de învăţământ corespunzătoare unui sistem educaţional din altă ţară. Cu alte cuvinte, prezenţa fizică este interzisă, nimeni nu-i opreşte să facă online, pentru şcolile private, dar nu cu prezenţă fizică în şcoală pe perioada respectivă. Aplicabil imediat de la ieşirea hotărârii de guvern (publicarea în Monitorul Oficial – n.r.)”, a declarat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Duminică, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, preciza că articolul din decizia CNSU prin care prezenţa fizică în şcolile şi grădiniţele private era suspendată pentru două săptămâni, începând de luni, nu a fost preluat în hotărârea de guvern, dar că acest act normativ ar putea fi completat astfel încât să se evite o discriminare între unităţile de învăţământ private şi cele de stat. AGERPRES