Rezultatele procesului electoral de la Universitatea din Oradea urmeaza sa fie validate, prin ordin al ministrului Educatiei, pana in 30 martie, timp in care se vor solutiona si situatiile de incompatibilitate.
Dupa validarea sefilor de catedra si a celor 18 decani au aparut opt incompatibilitati. Cei opt decani care detin si functii de sef de catedra sunt Aurora Mancia, Ioan Pantea, Constantin Bungau, Ioan Horga, Adrian Maghiar, Agneta Marcu, Vasile Bara si Floare Chipea. O situatie mai aparte este cea a prof.univ.dr. Ioan Horga care a fost ales sef de catedra si decan la Facultatea de Istorie-Geografie si face parte si din echipa de prorectori a lui Cornel Antal, rectorul ales.

Potrivit metodologiei, cei care se regasesc in astfel de situatii au la dispozitie 15 zile
calendaristice pentru a opta pentru una dintre functii, termenul final pentru solutionarea situatiilor fiind 24 martie. Pentru posturile care vor fi eliberate dupa decizia celor care detin mai multe functii vor fi organizate noi alegeri in perioada urmatoare.

In ceea ce priveste conflictele de interese, o comisie va efectua o analiza care sa stabileasca daca acestea exista si care sunt masurile ce se impun pentru inlaturarea lor. Un asemenea caz este cel al prorectorului pe probleme de buget-finante, Gheorghe Tara, directorul Curtii de Conturi Bihor, institutie ce efectueaza controlul financiar la Universitatea Oradea. In opinia acestuia, sunt doua solutii: fie sa vina o alta curte de conturi din alt judet sa realizeze controlul la universitate, fie isi va da demisia din functia de director. Decizia sa va urma in cateva zile.