Ministerul Educaţiei şi Cercetării lansează portalul de informare educatiacontinua.edu.ro, instrument online dedicat tuturor celor interesaţi de contextul educativ şi sanitar în care se va desfăşura activitatea în anul şcolar/universitar 2020-2021, ca urmare a evoluţiei pandemiei de COVID-19.

Anunţul a fost făcut de ministrul educaţiei şi cercetării, Monica Anisie, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate astăzi, 1 septembrie, cu prilejul deschiderii anului şcolar 2020-2021.

„Aşa cum am promis, în această perioadă am elaborat ghidurile metodologice, ghiduri pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul unităţilor de învăţământ. Aceste materiale au fost concepute pentru fiecare nivel de învăţământ, prin raportare la particularităţile acestora. Astfel, Ministerul Educaţiei şi Cercetării pune la dispoziţie ghiduri pentru: educaţie timpurie, învăţământ preşcolar, învăţământ primar, gimnazial şi liceal, dar şi pentru învăţământ vocaţional, profesional şi tehnic şi, nu în ultimul rând, pentru învăţământul special. Toate aceste materiale-suport sunt publicate pe educatiacontinua.edu.ro”, a declarat Monica Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării.

Portalul educatiacontinua.edu.ro facilitează accesul direct la informare pentru actorii din sistemul naţional de învăţământ: elevi, studenţi, părinţi, cadre didactice, precum şi pentru alte categorii de public. Acesta va cuprinde toate documentele emise de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar şi alte documente din acelaşi spectru tematic, grupate pe arii de interes, respectiv cicluri de învăţământ.