Acceleratorul de inovație, SPINLAB, susține dezvoltarea startup-urilor prin crearea unui program în cadrul căruia oferă mentorat și susținere financiară unor antreprenori la început de drum.

Fondatorii proiectele au prioritatea în cadrul acestui program, astfel că, proiectele rămân 100% ale inițiatorilor. Mai mult de atât, SPINLAB creează legături cu  jucători globali precum Porsche, Deutsche Bank, DELL, Leipziger Gruppe, VNG și AOK. ,,Suntem unici în sensul că luăm ZERO capital, acțiuni sau proprietate intelectuală de la startup-ul tău. Compania dvs. rămâne la fel de mult a dvs. când terminați programul nostru, așa cum era înainte de a începe vreodată cu noi. Principalul nostru obiectiv este să vă împingem spre succes.” menționează fondatorii pe pagina oficială SPINLAB. 

Locație

Pe parcursul pregătirii, participanții vor fi găzduiți în Spinnerei, un centru industrial cultural și artistic revigorat din Leipzig. Startup-urile acceptate în program vor primi 6.000€ în finanțare gratuită pentru a  ajuta participanții să acopere costurile de trai în Leipzig pe parcursul programului. În plus, există premii disponibile pentru cel mai bun pitch și cea mai sustenabilă idee la Ziua pentru investitori, care pot aduce totalul banilor gratuiți până la 15.000€.

În cadrul programului se pot utiliza atât germană cât și engleză ca limbi de comunicare.

Înscrierea proiectului în program

  • Primul pas este încărcarea pitch deck-ul  actualizat în format PDF (10-15 slide-uri) sau un videoclip de pitching (7-10min). Pitch-ul ar trebui să includă toate informațiile tipice (Care este problema? Care este soluția dumneavoastră (produs sau serviciu)? Cine sunt clienții? Care este dimensiunea pieței? Cine sunt concurenții? Cum faceți bani? Cine sunteți (echipa)? Planul de acțiune. Planificare financiară).
  • Apoi trebuie trimisă o cerere pe f6s.com, o platformă internațională populară pentru startup-uri care este utilizată de multe acceleratoare de top din întreaga lume, înainte de termenul limită.
  • Echipele pot fi formate din 2-4 membri cu toate seturile de competențe esențiale și experiența necesară. Echipele trebuie să aibă un nivel de fluență la nivel de afaceri în limba germană SAU engleză.
  • Ideea și conceptul startup-ului  trebuie să fie remarcabile, unice și, cel mai important, scalabile, ideea de bază a programului fiind găsirea companiilor care au potențialul de a fi următorul unicorn european.
  • SpinLab se concentrează pe startup-urile care dezvoltă concepte în domeniile eHealth, Smart City și Energy și care sunt cumva bazate pe tehnologie. Hardware, IoT, Apps, SaaS sunt câteva dintre sistemele cu care rezonează.
  • Startup-urile care aplică la program ar trebui să fi dobândit mai puțin de un total de 1 milion USD în venituri din toate sursele (Investiții, Achiziționarea de clienți, etc).

Termene limită

Aplicare:  16.11.2021

Începerea programului : 07.03.2022

Finalizarea programului: 26.08.2022

,,Pentru Texlock, perioada petrecută la SpinLab a fost baza pentru a ne dezvolta ideea într-o companie care, la 2 ani de la lansarea pe piață, are 20 de angajați și realizează vânzări de câteva milioane de euro pe an. Am fost deosebit de impresionați de standardele înalte pe care fondatorii SpinLab le-au stabilit pentru profesionalismul și performanța echipelor. Curba noastră de învățare a fost extrem de abruptă – iar factorul de bun-simț al arhitecturii industriale a fost de neegalat. Vă mulțumim pentru startul rapid și vă dorim toate cele bune pentru dumneavoastră și pentru toate echipele noi.” menționează Alexandra Baum – CEO, TEX-LOCK.

Detalii complete cu privire la înscriere și program regăsiți aici.