Universitatea Politehnica din Bucureşti va organiza, în perioada 20 – 22 aprilie, cea de a XII-a ediţie a târgului educaţional din domeniul ingineriei – Polifest.

„Cel mai mare târg educaţional din domeniul ingineriei, organizat în Campusul UPB, va conecta comunitatea viitorilor ingineri cu cele mai vizionare companii din România. Piaţa muncii este într-o permanentă mişcare, astfel colaborarea dintre mediul academic şi cel economic este de o importanţă vitală. Cheia pentru creşterea productivităţii este reprezentată de comunicarea dintre toţi cei implicaţi în acest proces. Cel mai mare târg educaţional, Polifest, va reuni, sub cupola Rectoratului, zeci de mii de participanţi – elevi, studenţi, profesori, părinţi, dar şi reprezentanţi ai mediului de afaceri”, informează un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior.

Campusul UPB va deveni un loc de expunere a celor mai noi tehnologii şi, totodată, un spaţiu de întâlnire între viitorii ingineri şi liderii industriei.

Pe parcursul celor trei zile dedicate evenimentului, participanţii vor avea acces la conferinţe ştiinţifice, workshop-uri, expoziţii de echipamente şi noi tehnologii, prezentări de oferte educaţionale şi oportunităţi de angajare, precum şi la o serie de manifestări conexe.

„UPB crede în colaborarea universitară ca mijloc al progresului. În fiecare an am avut alături de noi cele mai importante companii de tehnologie din ţară. Ne dorim să le oferim viitorilor şi actualilor studenţi UPB un mediu de formare în care să poată intra în contact direct cu cele mai mari companii de tehnologie din ţară pentru ca aceştia să aibă un avantaj competitiv pe piaţa muncii. Acest eveniment dedicat educaţiei şi inovaţiei conectează elevii şi studenţii cu specialiştii universităţii noastre, cercetători sau cadre didactice. Totodată, reprezentanţii mediului de afaceri nu doar că le vor prezenta cele mai noi tendinţe din domeniu, ci le vor povesti şi despre ofertele de angajare sau oportunităţile de internship-uri. Eforturile universităţii de a sincroniza programa cu piaţa muncii se oglindesc în rata de angajare a absolvenţilor UPB, în primul an după absolvire aceasta depăşind proporţia de 90%”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul UPB.

Ediţiile anterioare ale Polifest au reunit peste 100 de companii şi antreprenori şi peste 10.000 de studenţi, elevi şi cadre didactice. AGERPRES