Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a organizat Workshopul Internațional „Strategic Cooperation in Higher Education in the Science of Sports and Physical Education: experiences, challenges, and perspectives”, informează conf. univ. dr. Cristina Duhnea.

Potrivit sursei citate, evenimentul a reunit peste 150 de participanți din țară și din străinătate: membrii comunității academice a UOC, voluntarii asociației Erasmus Student Network Constanța, reprezentanți ai mediului preuniversitar, universitar și ai cluburilor sportive din județele Bacău, Constanța, Galați și Pitești, alături de reprezentanți ai Universității Bayburt (Turcia), Universității Gazi (Turcia), Turkish Bocce Bowling Dart Federation (Turcia) și Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (Republica Moldova).

„În cadrul workshopului am realizat un schimb de bune practici între organizațiile participante și de a face cunoscute activitățile desfășurate de Universitatea Ovidius din Constanța, prin Facultatea de Educație Fizică și Sport iar invitații noștri și-au prezentat activitățile cu caracter sportiv, în educație și cercetare, în care sunt implicați în plan național şi internațional. Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de discuții paralele referitoare la viitoarele direcții de colaborare dintre instituțiile participante”, a precizat conf. univ. dr. Cristina Duhnea.

Workshopul Internațional „Strategic Cooperation in Higher Education in the Science of Sports and Physical Education: experiences, challenges, and perspectives” a făcut parte din activitățile proiectului Intensificarea și diversificarea inițiativelor de internaționalizare în Universitatea „Ovidius” din Constanța – educație și cercetare într-un mediu multicultural internațional (INTENS-O II), cod CNFIS-FDI-2021-0387, ce are o valoare totală de 332.500 lei și este unul dintre cele șase proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.