Aproximativ 200 de specialişti din România şi din alte zece ţări vor participa la conferinţa internaţională „Ştiinţele Vieţii pentru Dezvoltare Sustenabilă”, care va avea loc, pe 23 şi 24 septembrie, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca.

„Un forum dinamic, care acoperă o gamă largă de domenii ştiinţifice, Conferinţa internaţională anuală ‘Ştiinţele Vieţii pentru Dezvoltare Sustenabilă’ va avea loc la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, în 23 şi 24 septembrie, cu participarea a 200 de specialişti din România şi străinătate. Evenimentul se concentrează pe schimbul de experienţe ştiinţifice, idei şi concepte inovatoare, perspective în agricultură, horticultură, ştiinţă a plantelor şi animalelor, ştiinţa şi tehnologia alimentaţiei, biotehnologii şi medicină veterinară, cu scopul de a încuraja inter şi transdisciplinaritatea”, se arată într-un comunicat trimis de USAMV.

Conform sursei citate, USAMV va fi reprezentată la conferinţă de specialişti de la cele cinci facultăţi, care se vor alătura invitaţilor din ţară şi celor din Algeria, Bulgaria, Burkina Faso, Germania, Grecia, Iran, Maroc, Polonia, Spania, Serbia.

„În acest an avem circa 200 de invitaţi din 11 ţări. Suntem foarte fericiţi să organizăm a 20-a ediţie a conferinţei, chiar dacă anul acesta contextul social ne impune şi utilizarea parţială a spaţiului virtual pentru comunicările ştiinţifice. Vor fi sesiuni interactive şi discuţii de tip panel, care vor oferi cercetătorilor din întreaga lume şansa de a se conecta între ei”, a declarat coordonatorul conferinţei, Dan C. Vodnar, prorector cercetare în cadrul USAMV Cluj-Napoca.

În cadrul conferinţei, pe 23 septembrie, USAMV Cluj-Napoca va decerna, în Aula „Mihai Şerban”, titlurile de Doctor Honoris Causa Prof. Dr. Dirk C. de Graaf, de la Universitatea din Gent (Belgia), respectiv Prof. Dr. Gilles Dupre, de la Universitatea de Medicină Veterinară din Viena (Austria). AGERPRES