Inspectoratul Scolar Judetean Maramures va fi obligat sa returneze Ministerului Educatiei suma de 5,6 milioane de lei, bani care n-au putut fi utilizati de primariile si scolile din judet.
Inspectorul pe probleme de investitii din ISJ Maramures, Elisabeta Kramarik, a precizat
ca cele 5,6 milioane lei ar fi trebuit utilizati la reparatia unor scoli, asigurarea surselor de apa, incalzire si grupuri sociale. „Din nefericire, primarii si directorii unor scoli din Maramures n-au reusit sa se incadreze in termenele stabilite pentru intocmirea proiectelor si inceperea lucrarilor de reabilitare a unitatilor scolare, astfel incat suma de 5,6 milioane lei a ramas nefolosita”, a precizat Elisabeta Kramarik.

Judetul Maramures a primit din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului 51,3 milioane lei pentru reabilitarea unitatilor scolare. Conform aceleiasi surse, din cele 51,3 milioane lei au ramas necheltuite doar 5,6 milioane lei,
din suma alocata fiind reparate 168 de unitati scolare. Au fost executate lucrari de reparatii capitale ale unor cladiri, incalzire, introducerea apei potabile si construirea unor grupuri sanitare.