Cel mai mare angajator privat din municipiul Sibiu, un producător străin de componente electronice pentru industria auto, a anunţat că dublează numărul de clase de învăţământ dual de la Colegiul Tehnic „Independenţa” din oraş.

Elevii ce doresc să înveţe o meserie şi apoi să lucreze în această companie se pot înscrie în perioada 24-26 iunie, ca să studieze în cele două clase de la Colegiul Tehnic „Independenţa” din Sibiu. Cele două clase au 50 de locuri. Una dintre clase are specializarea Electronică şi Automatizări, iar cealaltă Electromecanică.

Compania a anunţat că va investi 15.000 de euro în acest an pentru dotarea şi modernizarea laboratoarelor şi sălilor de curs de la Colegiul Tehnic „Independenţa”, dedicate învăţământului dual.

Elevii care învaţă în sistemul dual în cele două clase ale companiei din Sibiu beneficiază de o bursă lunară de 500 de lei, masă, cazare, transport gratis şi practică în companie. Când se înscriu în aceste clase, elevii semnează un contract prin care se obligă să lucreze jumătate de an în companie, după terminarea studiilor. O altă obligaţie ce o au elevii pe parcursul celor trei ani de studii este să nu aibă nicio absenţă nemotivată de la orele de practică în fabrică. Cei mai buni elevi primesc premii la finalul anului şcolar cu valori cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei. După ce se angajează, cei care au urmat şcoala duală primesc un salariu lunar de cel puţin 2.000 de lei net, potrivit reprezentanţilor companiei.

Cel mai mare angajator privat din municipiul Sibiu are 4.500 de salariaţi şi deţine o fabrică în Zona Industrială Vest a oraşului. AGERPRES