holban_iasi.jpgCei 800 de elevii ai Colegiului Tehnic „Ion Holban” din Iasi vor invata in sali de clasa complet modernizate si utilitate.

„Aceasta este o investie mare, cred ca este cea mai mare institutie de invatamant speciala, este aproape ca un campus, avem peste 800 de copii, 500 de copii din invatamantul de masa si in jur 300 de copii la invatamantul special, foarte multe specializari, cantina, sala de sport, sala de festivitati, plus cele trei camine care apartin de altfel de centrul de plasament”, a precizat Liliana Romaniuc, inspector scolar general, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

In urmatoarea perioada vor fi facute lucrari de reabilitare si la curtea interioara pentru a veni in sprijinul copiilor cu dizabilitati. „Este o investie extrem de utila pentru invatamantul special din judetul Iasi, o investie de 4, 3 milioane lei care au obtinuti prin programe europene, Consiliul Judetean a cofinanta aceasta investie. Ceea ce ma bucura e ca ne-am incadrat in valoarea proiectului si nu a trebuit sa facem contracte aditionale pentru confinantarea sumelor”, a declarat Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Valoarea totala a investitiilor de la cele cinci scoli speciale din judet, trei din Targu Frumos si doua din municipiul Iasi, se ridica la 26 de milioane de lei.