Elevi din noua licee bucurestene vor fi informati cu privire la educatia nonformala, in cadrul proiectului „Implica-te in educatia ta”, initiat de Autoritatea Nationala pentru Tineret.
Scopul principal al acestui program este cresterea nivelului de incredere in educatia
nonformala prin folosirea metodelor acestui tip de educatie. In cadrul proiectului, tinerii vor dobandi o serie de cunostinte si abilitati menite sa contribuie atat la dezvoltarea personala, cat si la cea profesionala.

„Prin aceast proiect, ANT doreste sa aduca tinerii cat mai aproape de conceptele, valorile si importanta educatiei nonformale, sa creeze un instrument de informare cu privire la educatia nonformala, un cadru care sa favorizeze contactul tinerilor cu metodele si tehnicile educatiei nonformale si sa stimuleze creativitatea tinerilor liceeni in domeniul educatiei nonformale”, se precizeaza in comunicatul ANT.

Orele de educatie nonformala se vor desfasura pe parcursul a trei saptamani si vor fi elaborate astfel incat sa includa atat informatia propriu-zisa, cat si jocuri de prezentare, comunicare si incheiere. In cadrul acestor ore, elevii vor fi antrenati pentru a participa activ la procesul de invatare, vor primi materialele informative in functie de fiecare tema prezentata, vor completa formularele de evaluare.

In urma evaluarii etapei de informare in licee, vor fi selectati 36 de tineri care vor participa la un training sustinut de formatori acreditati de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor.

Prin acest proiect, Autoritatea Nationala pentru Tineret adopta recomandarile Comisiei Europeane in ceea ce priveste teme precum participarea, serviciul de voluntariat, informarea, imbunatatirea cunoasterii problemelor tineretului de catre autoritatile publice si, in general, cunoasterea oricarui alt subiect care ar putea contribui la dezvoltarea si recunoasterea activitatilor desfasurate in favoarea tinerilor, in afara celor cuprinse in alte procese politice, cum ar fi asigurarea ocuparii fortei de munca, integrarea sociala si educatia.