Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că probele scrise ale Evaluării Naţionale şi examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie iar programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.

„În funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naţionale şi ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. (…) Subiectele pentru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020. (…) Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul”, a spus Anisie într-o declaraţie de presă.

Potrivit informărilor primite de la Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, ea a precizat că a emis şi un ordin de ministru prin care a anulat simulările examenelor naţionale, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, dar şi olimpiadele şi concursurile şcolare.

De asemenea, ministrul a precizat că sesiunea specială a Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat pentru olimpici vor fi şi ele anulate. „Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, înscrierea la grădiniţă, calendarul privind mobilitatea personalului didactic vor fi decalate şi anunţate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor. De asemenea, vom elabora şi cadrul normativ privind activităţile suport fie în regim online, fie prin alte mijloace de comunicare”, a arătat Monica Anisie. AGERPRES