Numărul elevilor din judeţul Bistriţa-Năsăud cu medii neîncheiate pe primul semestru al acestui an şcolar se ridică la aproximativ 600, mai mare decât cel preconizat la mijlocul lunii ianuarie, potrivit datelor comunicate de către şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Mihai Mureşan.

„Cu mediile încheiate sunt vreo 44.000 şi câteva sute, şi cu situaţia neîncheiată sunt în jur de 600 la nivel de judeţ. Conform cu ordinul de ministru deja dat, primele opt săptămâni din semestrul al doilea sunt dedicate şi educaţiei remediale, şi evaluărilor acestor copii, ca să poată să îşi încheie situaţia la învăţătură”, a declarat Mureşan.

Datele comunicate de IŞJ Bistriţa-Năsăud la mijlocul lunii ianuarie indicau că numărul elevilor care riscau să rămână cu mediile neîncheiate era de 351, dintre care 250 nu au avut acces la dispozitive sau la internet pentru a urma cursurile online, iar 101 se aflau în alte situaţii, precum schimbarea domiciliului, probleme medicale, dificultăţi de învăţare, plecarea în străinătate sau participarea la loturi sau competiţii sportive. AGERPRES