Cursurile din anul universitar 2021-2022 vor fi susţinute la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi în funcţie de decizia care se va lua la nivelul fiecăreia din cele 11 facultăţi.

Rectorul UAIC, Tudorel Toader, a declarat că decizia a fost luată în şedinţa de joi a Senatului Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. „În contextul epidemiologic actual, la propunerea Conducerii Executive a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), după consultarea Senatului, s-a hotărât ca modalitatea de desfăşurare a activităţilor didactice şi de cercetare ştiinţifică să fie stabilită de către conducerea fiecărei facultăţi, cu respectarea prevederilor legale şi a evoluţiilor epidemiologice”, a declarat rectorul Tudorel Toader.

Potrivit acestuia, festivitatea de deschidere a noului an universitar va fi organizată, luni, 27 septembrie, în Aula Mihai Eminescu. La eveniment au fost invitaţi să participe ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, şi fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu, care în prezent este consilier la nivel înalt al UE în Republica Moldova. Acesta din urmă va susţine în faţa profesorilor şi studenţilor universităţii ieşene conferinţa „Himere în educaţie”. AGERPRES