Joi, 29 iulie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a avut onoarea de a găzdui vizita Excelenței Sale, Ambasadorul Israelului în România, David Saranga. În cadrul întâlnirii oficiale care a avut loc cu reprezentanții universității, s-au discutat posibilități de colaborare ale UTCN cu mediul academic și cu institute de cercetare din Israel, precum și cu companii de prestigiu.

Rectorul UTCN, Prof.dr.ing. Vasile Țopa, a subliniat deschiderea internațională pe care o are universitatea noastră, mai ales în contextul aderării la alianța European University of Technology – EUt+ și orientarea  spre spațiul european al cunoașterii și al cercetării.

Vizita a fost urmată de manifestarea ”The Cities of Tomorrow: Israel-Romania Dialogue Cluj-Napoca Special Edition” la care au participat Excelența Sa, domnul Ambasador, domnul Rector al UTCN, cadre didactice și cercetători, reprezentanți ai autorităților locale și ai clusterelor regionale, precum și ai unor firme de prestigiu din Israel care și-au prezentat portofoliul de produse.