Laborator al Liceului de Informatică Iaşi, renovat şi dotat printr-un proiect de 37.000 de euro

Elevii de la Liceul de Informatică “Grigore Moisil” din Iaşi, singurul de profil din zona Moldovei, au unul dintre cele mai performante laboratoare din ţară, pentru modernizarea acestuia investindu-se peste 37.000 euro. Laboratorul, care a fost inaugurat în cursul zilei de 8 noiembrie, va fi accesibil pentru 1.075 elevi, care învaţă anual în cadrul liceului.

“Inaugurăm un laborator de informatică complet renovat şi dotat în cadrul programului dezvoltat de “Şcoala de Valori” şi Cegeka România. Este o întâlnire foarte frumoasă între mediul non guvernamental, mediul de afaceri şi mediul educaţional. Vechiul laborator a fost renovat, reţeaua electrică schimbată, s-au montat corpuri de iluminat, vechea tablă a fost înlocuită cu o tablă magnetică. A fost montat un ecran de proiecţie şi s-au donat 33 de calculatoare cu softuri performante. Suntem bucuroşi că au ales să investească într-un laborator de informatică de liceu şi educaţia elevilor”, a declarat directorul adjunct al Liceului de Informatică Grigore Moisil din Iaşi, Adina Romanescu.

În timpul inaugurării noului laborator elevii au oportunitatea să discute cu experţi din domeniul IT despre ce înseamnă meseria de programator şi care sunt paşii spre un viitor scris în linii de cod. “Proiectul în sine are trei piloni: partea de laboratoare, partea de educaţie formală şi non-formală în cadrul căreia s-au derulat cursuri de Java, Android Studio şi metodologiile Agile Scrum. Au fost şi ateliere soft în care s-a discutat despre viitorul tehnologiei: Internet of things, Digital Literacy, Workskills 2030. Ce de-al treilea pilon se bazează pe burse pentru profesori şi elevi, care va continua şi în 2019. Laboratorul este un succes. Este primul laborator de acest gen din ţară, al doilea după Bucureşti”, a declarat Florin Călin, reprezentant al Şcolii de Valori. AGERPRES