clasa_pregatitoare1.jpgMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a afirmat, marţi, că nu vor fi copii în Bucureşti care să dorească să meargă la clasa pregătitoare şi să nu aibă locuri, subliniind că până în acest moment nu au fost probleme.

„Eu nu cred că vom avea probleme (în privinţa clasei pregătitoare-n.r.). Sunt în multe şcoli mai multe cereri decât numărul de locuri şi nu ai cum să le rezolvi pe toate. Anul trecut am rezolvat 99,5% dintre solicitări la prima sau la a două sesiune. Eu rog părinţii, cadrele didactice, directorii de unităţi de învăţământ, aşa cum am făcut şi anul trecut, să vedem mai întâi care sunt solicitările. Până în momentul de faţă nu au fost probleme, s-a asigurat un program de depunere a cererilor inclusiv pe perioada weekendului astfel încât să venim în sprijinul părinţilor,” a spus Pricopie, la Palatul Parlamentului.

El a explicat că anul trecut s-au înregistrat mai puţine cereri pentru clasa pregătitoare decât ar fi trebuit, pentru că au fost mai multe familii care au menţinut copii în grupa mare la grădiniţă. „Anul acesta s-a făcut propunerea în funcţie de ce a fost anul trecut dar cu posibilitate de creştere. Am discutat (…) pentru mai multe unităţi de învăţământ şi s-a făcut suplimentarea pe parcursul acestei perioade de înscriere. Nu vom avea probleme”, adăugat ministrul Educaţiei.

Pricopie a arătat că se înregistrează o uşoară creştere la numărul de solicitări privind schimbarea de domiciliu, dar nu poate spune dacă acest lucru are legătură cu înscrierea în clasa pregătitoare. „Ne-am adresat Ministerului de Interne să îi rugăm să se uite cu atenţie la fiecare solicitare de schimbare de domiciliu, altfel noi nu putem să interzicem schimbarea de domiciliu, este un drept al fiecărui cetăţean. Noi am întrebat la evidenţa populaţiei, este o uşoară creştere la numărul de solicitări, dar nu am de unde să ştiu dacă toate aceste solicitări sunt determinate de înscrierea la clasa pregătitoare sau nu. O să cerem aceste informaţii ca număr total de vize solicitate, dar repet este greu de identificat cine a făcut-o pentru acest motiv sau pentru alte motive”, a conchis Remus Pricopie. AGERPRES