Noi conduceri la Inspectoratul Şcolar şi Casei Corpului Didactic Sălaj

Inspectorul şcolar general al IŞJ Sălaj, Vasile Bulgărean, inspectorul şcolar general adjunct Cosmin Purcar şi directorul Casei Corpului Didactic (CCD), Gheorghe Bancea, au fost instalaţi în funcţie, pe 2 iunie, în cadrul unei festivităţi la care au participat colegi din cadrul celor două instituţii şi prefectul Virgil Ţurcaş.
În deschiderea evenimentului, Vasile Bulgărean a precizat că, deşi el a preluat funcţia de inspector şcolar general încă din 23 martie, restricţiile impuse de CODIV-19 nu au permis o astfel de festivitate. În plus, echipa de conducere a IŞJ Sălaj a fost completată recent cu un nou inspector şcolar general adjunct, iar conducerea CCD Sălaj a fost, de asemenea, schimbată.
În vârstă de 55 de ani, Vasile Bulgărean este profesor de matematică şi a fost director a Colegiului Naţional “Silvania” Zalău, fiind desemnat, în acest an, candidat al PNL pentru funcţia de primar la Zalăului, la viitoarele alegeri locale. El a mai ocupat funcţia de inspector şcolar general în perioada 2000-2001. Bulgărean a înlocuit-o în funcţie de Maria Pop.
Noul inspector şcolar general adjunct Cosmin Purcar este profesor de religie şi a înlocuit-o în funcţie de Mioara Gudea.
Prefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, a precizat la rândul său că asemenea schimbări sunt lucruri absolut normale, chiar dacă aduc unele “turbulenţe”.
“Avem obligaţia, toţi, să constituim un cerc al reformatorilor, fiecare dintre noi – şi eu cred că şi aici, la nivelul IŞJ, sunt 10 cadre didactice care pot să formeze acest grup, să-şi pună la comun ideile, propunerile şi să încercăm să influenţăm politicile guvernamentale. Lucrurile se văd mult mai bine de aici şi nu văd de ce nu am face-o”, a menţionat prefectul de Sălaj.
Noul director al CCD Zalău, Gheorghe Bancea, este profesor de istorie şi consilier din partea PNL în Consiliul Local Zalău. El a fost inspector şcolar general în perioada 2012-2014. El a înlocuit-o în funcţie pe Corina Forţ, care a condus instituţia timp de opt ani. AGERPRES