Inspectorul şcolar general al IŞJ Sălaj, Vasile Bulgărean, inspectorul şcolar general adjunct Cosmin Purcar şi directorul Casei Corpului Didactic (CCD), Gheorghe Bancea, au fost instalaţi în funcţie, pe 2 iunie, în cadrul unei festivităţi la care au participat colegi din cadrul celor două instituţii şi prefectul Virgil Ţurcaş.
În deschiderea evenimentului, Vasile Bulgărean a precizat că, deşi el a preluat funcţia de inspector şcolar general încă din 23 martie, restricţiile impuse de CODIV-19 nu au permis o astfel de festivitate. În plus, echipa de conducere a IŞJ Sălaj a fost completată recent cu un nou inspector şcolar general adjunct, iar conducerea CCD Sălaj a fost, de asemenea, schimbată.
În vârstă de 55 de ani, Vasile Bulgărean este profesor de matematică şi a fost director a Colegiului Naţional „Silvania” Zalău, fiind desemnat, în acest an, candidat al PNL pentru funcţia de primar la Zalăului, la viitoarele alegeri locale. El a mai ocupat funcţia de inspector şcolar general în perioada 2000-2001. Bulgărean a înlocuit-o în funcţie de Maria Pop.
Noul inspector şcolar general adjunct Cosmin Purcar este profesor de religie şi a înlocuit-o în funcţie de Mioara Gudea.
Prefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, a precizat la rândul său că asemenea schimbări sunt lucruri absolut normale, chiar dacă aduc unele „turbulenţe”.
„Avem obligaţia, toţi, să constituim un cerc al reformatorilor, fiecare dintre noi – şi eu cred că şi aici, la nivelul IŞJ, sunt 10 cadre didactice care pot să formeze acest grup, să-şi pună la comun ideile, propunerile şi să încercăm să influenţăm politicile guvernamentale. Lucrurile se văd mult mai bine de aici şi nu văd de ce nu am face-o”, a menţionat prefectul de Sălaj.
Noul director al CCD Zalău, Gheorghe Bancea, este profesor de istorie şi consilier din partea PNL în Consiliul Local Zalău. El a fost inspector şcolar general în perioada 2012-2014. El a înlocuit-o în funcţie pe Corina Forţ, care a condus instituţia timp de opt ani. AGERPRES