Universitatea din Suceava a obţinut trei medalii de aur la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii de la Timişoara

Cadre didactice şi doctoranzi ai Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) au fost premiaţi cu trei medalii de aur şi una de argint la ediţia a VI-a a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia”, desfăşurat în perioada 13-15 octombrie la Timişoara.

USV a participat cu patru invenţii înregistrate recent la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), ce au fost prezentate sub formă de înregistrare video a prototipului, machetei sau posterului digital.

Potrivit USV, la această ediţie au fost acceptate invenţiile, mărcile şi proiectele de cercetare care nu au mai participat la ediţiile anterioare, juriul fiind alcătuit din inventatori şi cercetători specializaţi pe fiecare clasă.

Diplome şi medalii de aur au fost acordate pentru “Dispozitiv pentru tracţiune scheletică continuă”, “Dispozitiv automat de deschiciurare a liniilor electrice aeriene”, “Sistem automat de control al comenzilor”.

Totodată, diplomă şi medalia de argint a fost acordată pentru invenţia “Sistem de monitorizare a activităţii unei persoane la birou”. AGERPRES