345 de cadre didactice au participat miercuri, 14 aprilie, la cea de-a șasea întâlnire digitală organizată în cadrul programului de Management Modern în Educație. Alături de invitatul ediției, Simona Baciu – Președinte și Fondator al Transylvania College, participanții au luat parte la discuții despre starea de bine și despre ce înseamnă acest lucru pentru actul predării.

Starea de bine pornește de la neuroștiință, studiul creierului și al sistemului nervos care ne oferă o mai bună întelegere despre cum structura fizică a creierului nostru ne impactează comportamentul. Pentru că meseria de profesor este una stresantă, aceste neorostructuri pot fi ușor afectate și pot afecta calitatea predării. Iar în calitate de profesori, cu toții avem același scop: să le oferim elevilor cea mai bună experiență de învățare posibilă.

Pentru a reduce stresul și a genera starea de bine este important să ne focalizăm asupra tehnicilor de creștere a stării de bine. Profesorii care fac pași pentru combaterea activă a stresului raportează o satisfacție mai mare la locul de muncă și mai puține zile absente.

Pentru a ajuta profesorii să aibă o stare mai bună, să exceleze în predare și să susțină elevii, a fost inițiat programul Profesori fericiți pentru România, prin care sunt introduse o serie de tehnici ușor de implementat care reduc stresul și cresc reziliența atât pentru profesori cât și pentru elevi. Prin acest program, profesorii învață despre importanța stării de bine și a sănătății emoționale și contribuie la formarea unei culturi organizaționale concentrată pe formarea caracterului și a deprinderilor pentru o viață sănătoasă.

De asemenea, Simona Baciu, vă invită să vă alăturați la primul studiu despre starea de bine a profesorilor, din România. Studiul vizează evaluarea și investigarea nivelului actual al stării de bine a profesorilor la nivel național, folosind instrumentul The Well-Being Assessment, care a fost creat în urma colaborării dintre membrii echipei „Human Flourishing Center” a Universității Harvard și programului “100 Million Healthier Lives”, S.U.A.

Ca urmare a acestui studiu, va fi sugerat un cadru pentru implementarea programelor de educație pentru starea de bine a profesorilor. Pentru a lua parte la studiu și a-ți face vocea auzită, completează formularul aici.

EduManager.ro este o comunitate dezvoltată de Oameni și Companii. Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.