Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureş a anunţat că a sprijinit peste 130 de studenţi, care beneficiază de burse sociale, să îşi achiziţioneze computere necesare desfăşurării cursurilor online.

„În luna aprilie, conducerea Universităţii a luat decizia majorării bursei sociale cu 1.500 lei, astfel încât studenţii să-şi poată achiziţiona un calculator (desktop, laptop sau tabletă) necesar activităţilor de instruire online. Astfel, de la Facultatea de Medicină au beneficiat 30 de studenţi, de la Facultatea de Medicină Dentară – 20 de studenţi, de la Facultatea de Farmacie – 9 studenţi, de la Facultatea de Inginerie şi Tehnologia Informaţiei – 35 de studenţi, Facultatea de Ştiinţe şi Litere ‘Petru Maior’ – 10 studenţi şi de la Facultatea de Economie şi Drept au beneficiat 27 de studenţi”, a precizat conducerea UMFST Târgu Mureş.

Hotărârea de a fi sprijiniţi financiar studenţii cu situaţie materială precară s-a luat după decizia continuării cursurilor online pe fondul măsurilor de împiedicare a răspândirii noului coronavirus.

Ajutorul s-a acordat în baza unei cereri simple adresate Decanatului, la care se anexează o copie după factura emisă pe numele studentului, care conţinea denumirea echipamentului respectiv, achiziţionat începând cu data de 1 aprilie. AGERPRES