Ziua de 22 aprilie marchează în calendarul global Ziua Pământului, o inițiativă dedicată protejării planetei, care ia o amploare din ce în ce mai mare de la an la an.

Toxicitatea aerului pe care îl respirăm, încălzirea globală, creșterea nivelului mărilor, incendii de vegetație, acestea sunt doar câteva urmări ale poluării planetei.

Pentru combaterea schimbărilor climatice este nevoie să căutăm soluții în natură pentru a transforma modul în care interacționăm cu mediul înconjurător și cu resursele naturale.

Fiecare din noi poate sărbători în această zi în stil sustenabil plantând un copac, mergând cu bicicleta sau alegând să conduci mașina în modul electric, toate acestea ajutând la limitarea amprentei personale de CO2.

Volvo Cars se implică activ în acțiunile de salvare a planetei, implementând numeroase strategii la nivel global.

Încă din anul 2018 a fost pusă în funcțiune prima fabrică neutră din punct de vedere climatic în Suedia, orașul Skövde.

„Sustenabilitatea este acum la fel de importantă pentru noi ca și siguranța”, a declarat Håkan Samuelsson, CEO Volvo Cars.

Premium Nordic Cars – Dealer Volvo Iași lansează o invitație de celebrare a unui stil sustenabil de viață, pe 22 aprilie.

Pentru a putea fi implementate la nivel global mai multe măsuri de combatere a problemelor cu care se confruntă planeta, în anul 2015 a avut loc Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Acest tratat reglementează măsuri de reducere a emisiilor de dioxid de carbon începând cu anul 2020 și măsuri pentru limitarea încălzirii globale sub pragul de 1.5°C.

Volvo Cars este una din companiile care au semnat acest tratat și își propune ca până în anul 2025 să reducă emisiile de CO2 cu 40% iar până în anul 2040 să devină neutră din punct de vedere climatic în toate ariile de activitate, cu 10 ani mai devreme decât prevede Acordul de la Paris.

De ziua Pământului, pe 22 aprilie, alege-ți și tu modelul preferat de Volvo Plug-in Hybrid, setează modul Pure și condu cu zero emisii și zero combustibil.

Cei mai norocoși 4 participanți la test drive-ul care încurajează un stil de viață sustenabil vor fi premiați, prin tragere la sorți, cu premii marca Volvo și Valigeria.

Înscrie-te acum la test drive https://iasi.volvocarsdealer.ro/test-drive

Echipa Premium Nordic Cars organizează evenimentul conform contextului impus de situația actuală și sunt luate toate măsurile de distanțare socială și dezinfectare a spațiului și mașinilor. La Volvo siguranța este întotdeauna o prioritate!