200 de elevi din întreaga ţară participa la “Junior Summer University” la Cluj-Napoca

junior summer school.jpgUn număr de 200 de elevi, absolvenţi ai clasei a XI-a din întreaga ţară, vor participa, între 15 şi 29 iulie, la “Junior Summer University”, un proiect iniţiat de Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB).

Timp de două săptămâni, 15 facultăţi din Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) vor organiza cursuri şi seminarii pentru grupurile de participanţi. Proiectul răspunde nevoilor viitorilor studenţi de a intra în contact direct cu mediul universitar şi de a experimenta sistemul de studii şi conţinutul programelor educaţionale din UBB, prin simularea procesului de predare-învăţare şi a examenelor.

La “Junior Summer University”, grupurile participanţilor sunt alcătuite potrivit preferinţelor şi înclinaţiilor acestora. Potrivit preşedintelui OSUBB, Virgil Smărăndoiu, experienţa anilor trecuţi a relevat că elevii care iau parte la acest proiect şi devin apoi studenţi ai UBB nu mai sunt tentaţi, în viitor, să renunţe la facultate pe motiv că nu li se potriveşte, pentru că află la timpul potrivit care este conţinutul materiilor pe care le vor urma pe durata celor trei ani de studii de licenţă.

”Am avut participanţi la ‘Junior Summer University’ care şi-au schimbat opţiunea de două-trei ori în timpul derulării proiectului, pentru că li s-a oferit şansa de a participa la cursurile organizate în diverse facultăţi din UBB. S-au oprit din căutare în momentul în care au simţit că au găsit ceea ce au nevoie. Dar în final au ales bine”, susţine Virgil Smărăndoiu. Elevii care vor veni să experimenteze ce vor face în anii de studenţie la UBB vor vizita facultăţile, vor fi prezenţi în amfiteatre şi laboratoare la cursuri şi la seminarii, se vor documenta în bibliotecile instituţiei şi vor susţine examene asemănătoare celor din timpul studenţiei. Totodată, în cadrul unei sesiuni de informare vor afla care sunt oportunităţile de voluntariat în OSUBB. AGERPRES