1. Filmele. Ai ocazia să vezi în premieră și în exclusivitate pe marele ecran cele mai tari și premiate filme americane ale anului, selectate în cele mai prestigioase festivaluri din lume: Berlin, Cannes, Venetia, Sundance, Toronto, cu vedete de prima mână precum Maya Hawke, Sigourney Weaver, Riz Ahmed ori Shia LaBoeuf.

2. Discuțiile: în fiecare seară au loc sesiuni de întrebări si răspunsuri, conferințe sau master-class-uri înainte sau după proiecțiile în aer liber de Cinema Muzeul Țăranului și de la Muzeul Național de Artă al României iar filmele sunt introduse de criticii Irina Margareta Nistor, Anca Grădinariu, Andrei Tănăsescu și Ionuț Mareș.

3. Evenimentele online: Benh Zeitlin, laureat cu Camera d’Or susține un master-class deschis deopotrivă profesioniștilor și pasionaților iar Ryan Werner, expert în campanii de promovare de film dă detalii picante despre dedesubturile campaniilor de Oscar sau Golden Globe ale filmelor la care a lucrat, inclusiv expertiza lui în privința șanselor la un Oscar ale filmelor românești. Discuțiile sunt vizionabile pe marele ecran pentru cei care vin la film dar pot fi urmărite și online de cei care nu sunt în București.

4. Faci o faptă bună: AIFF este de la prima editie festivalul la care susții o cauză socială și doar venind să vezi filmele. Toate încasările care revin organizatorilor se direcționează catre Asociația OvidiuRo pentru programele de încurajare a educației și lecturii pentru copii defavorizați. Așa că văzând un film sprijini totodată și educația unui copil.

5. Siguranță: toate proiecțiile sunt Open Air, cu respectarea măsurilor de siguranță și distanțare. Iar vremea se anunță prietenoasă și caldă.

Așa că te așteptăm să te destinzi alături de noi la un film pasionant. Programul proiecțiilor și toate detaliile, pe filmedefestival.ro

 

Biletele pentru AIFF.4 sunt disponibile online pe Eventbook.ro dar pot fi achiziționate și din locațiile festivalului, cu o oră înainte de proiecții. https://eventbook.ro/festival/american-independent-film-festival