Fundația Comunitară Țara Făgărașului lansează o ediție specială a Fondului Științescu Țara Făgărașului, prin care acordă finanțări în valoare de 21.300 RON pentru proiecte educaționale în format digital.
Din cauza restricțiilor impuse de starea de urgență, multe dintre activitățile educaționale s-au mutat în mediul online. În acest context, ediția specială din acest an vine cu provocarea de a susține proiecte ale căror activități se adaptează vremurilor, care folosesc creativ mediul on-line pentru transferul de cunoștințe și propun o experiență de învățare valoroasă pentru copii și tineri.

Fondul Științescu este o mișcare națională care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale. Științescu, a cărui menire e să-i ajute pe copii să descopere sensul ultim al științelor, le oferă mentorilor – profesori, elevi, studenți, profesioniști din toate domeniile – finanțări, resurse, îndrumare, sprijin.

În Țara Făgărașului, programul a debutat cu prima ediție în anul 2016, fiind implementat de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului în colaborare cu Federația Fundațiilor Comunitare din România, cu sprijinul Romanian-American Foundation și ai susținătorilor programului. De atunci,  Științescu a învestit cu încrederea lui 32 echipe care să-i ducă mai departe mesajul: insuflarea pasiunii pentru științe în rândul copiilor și adolescenților este reponsabilitatea întregii comunități!

Cum aplici?

Proiectele detaliate, în forma lor finală se înscriu în formularul de aplicare disponibil pe site-ul https://fagaras.stiintescu.ro/detalii-inscriere/ și se completează de către aplicant în format electronic până la data de 23 mai 2020, ora 17.00.

În perioada dintre data lansării acestei ediții a programului Științescu și termenul limită pentru depunerea proiectelor,  echipa Fundației Comunitare Țara Făgărașului va organiza sesiuni de consiliere online cu inițiatorii proiectelor,  cu scopul de a acorda sprijinul necesar în vederea întocmirii corecte a aplicaților. Programările se vor realiza în baza unei înscrieri prealabile prin e-mail la cristina.muntean@fundatiactf.ro.

Pentru mai multe informații despre criteriile de eligibilitate, modalitatea de aplicare și evaluare precum și despre calendar, accesați http://fagaras.stiintescu.ro/