Peste 1.700 de cadre didactice din judeţul Bistriţa-Năsăud, reprezentând aproximativ jumătate din total, s-au înscris la un curs de predare online iniţiat de Casa Corpului Didactic (CCD), în vederea pregătirii noului an şcolar, potrivit datelor publicate pe pagina de Facebook a instituţiei.

„La programul de formare ‘Google Classroom – utilizare elementară’ s-au înscris peste 1.700 de cadre didactice. Personalul didactic din CCD BN şi formatorii sprijină activitatea de pregătire a noului an şcolar 2020-2021 şi fac tot ce le stă în putinţă pentru a răspunde solicitărilor”, au anunţat cei de la CCD, pe Facebook.

Cadrele didactice interesate s-au putut înscrie la acest curs online gratuit până la sfârşitul lunii iulie, indiferent de nivelul de învăţământ şi de specializare. Cursul se va desfăşura până în data de 11 septembrie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Monica Buboly, a precizat că la acest curs de iniţiere în predarea online, cu o durată de 20 de ore, s-au înscris atât cadre didactice care nu au mai folosit această metodă, cât şi unele dintre cele care deja au predat online în semestrul al doilea al anului şcolar precedent.

CCD Bistriţa-Năsăud menţionează, într-o adresă către conducerile unităţilor de învăţământ, că directorii de şcoli sprijină şi monitorizează participarea cadrelor didactice la acest curs de formare, iar săptămânal CCD transmite către Ministerul Educaţiei un raport privind numărul de participanţi, pe fiecare nivel de învăţământ. AGERPRES