calculator3.jpgUn elev de 16 ani a câştigat locul I la Olimpiada de Informatică din Statele Unite ale Americii, a declarat, miercuri, prof. Gabriela Ene, inspector general ISJ Vâlcea.

„La începutul acestei luni, ca în fiecare an, America a fost gazda Olimpiadei Internaţionale a Invenţiilor Informaticii. Cu o participare imensă din toate colţurile lumii, 1.611 elevi au încercat să impresioneze cele două comisii care au jurizat. Ţara noastră a fost reprezentată de trei elevi, dintre care doi din Capitala, din clasa a XII-a. Cel de-al treilea a fost Ionuţ Budişteanu, de la Colegiul Naţional ‘Mircea cel Bătrân’ din Râmnicu Vâlcea, care a obţinut locul I”, a precizat Ene.

Budişteanu a obţinut, de la vârsta de cinci ani, peste 50 de premii la concursuri naţionale şi internaţionale. „Nu garantez că va rămâne să studieze în România, depinde de părinţii lui. Oricum deja cred că s-au înmulţit ofertele în ceea ce-l priveşte. Până una alta suntem mândri că un vâlcean a obţinut asemenea performanţe. Este al patrulea concurs internaţional de informatică pe care îl câştigă”, a mai adăugat inspectorul ISJ. AGERPRES