Aproximativ 10.000 de studenţi au vizitat târgul de cariere din domeniul ingineriei „POLIJobs”, organizat de Universitatea Politehnica din Bucureşti, eveniment la care participă 55 de companii de top din ţară şi străinătate, a declarat coordonatorul evenimentului, Aniella Vieriu.

„Studenţii sunt foarte interesaţi să participe la târg. În cele două zile, la târg am avut aproximativ 10.000 de studenţi, care au venit să consulte ofertele companiilor prezente la eveniment. Deşi târgul se adresează studenţilor şi absolvenţilor de UPB, am avut şi studenţi care au venit din afara universităţii. Practic, acest târg de joburi se adresează tuturor studenţilor, absolvenţilor facultăţilor cu profil tehnic. Companiile oferă foarte multe oportunităţi de carieră. Vorbim despre programe de burse sau stagii de practică ce se adresează studenţilor anilor II şi III. Ştim cu toţii că studenţii din anul III trebuie să facă practica obligatorie în vară sau joburi full-time sau part-time care se adresează studenţilor anului IV şi deja absolvenţilor”, a spus ea.

Potrivit coordonatorului „POLIjobs”, târgul, aflat în 2018 la prima ediţie, va fi organizat în fiecare an.

„Anul acesta este prima ediţie şi dorim să devină o tradiţie. Cu siguranţă vom avea la anul a doua ediţie. Am încercat să acoperim, prin intermediul acestui târg, şi din acest motiv este un eveniment atât de mare – avem 55 de companii de top de pe piaţa muncii care acoperă toate cele 15 domenii ale celor 15 facultăţi din cadrul UPB. Am încercat să venim cu oportunităţi de carieră pentru toţi studenţii noştri. Avem firme pe parte de IT, firme pe partea de electronică, telecomunicaţii, tehnologia informaţiei, pe partea de energetică, pe partea de transport, chimie”, a precizat Aniella Vieriu.

Unul dintre studenţii prezenţi la târg a spus că doreşte să îşi găsească un job pentru o perioadă mai mare, însă pentru un salariu net de 2.500 de lei. „Vreau să îmi găsesc un job şi eram curios de acest târg. Sunt curios să văd ce o să găsesc”, a susţinut tânărul, student la master în anul I la Facultatea de Energetică. O studentă în anul I la Inginerie Electrică a afirmat că a venit la târg doar pentru a se informa.

„Au fost destul de mulţi studenţi interesaţi. Nu au solicitat neapărat să ştie ce salarii vor avea. Au venit foarte mult (studenţi – n.r.) pe zonele de internship, au venit foarte mult în a se interesa de ce ar trebui să facă într-o companie care solicită un inginer mecanic, un inginer de service, un inginer de energetică. Au fost şi studenţi care nu au avut nimic de-a face cu domeniul nostru de activitate – domeniul auto, dar au fost interesaţi de a afla ce se întâmplă în compania noastră. Cred că este mai important nu neapărat să recrutăm dintre ei, ci să înţeleagă ce înseamnă o companie şi organizarea ei şi care sunt domeniile de interes pentru a pleca ei mai departe către o specialitate. Oferim stagii de practică, locuri de muncă. La noi nu este necesară experienţa. Sunt şi dintre studenţii care nu au reuşit să termine Politehnica şi care mai au examene de dat, dar care vor să înceapă o angajare full time. Un salariu minim oferit este undeva la 2.000 de lei net, la care se adaugă bonurile de masă. Un venit de 2.300 de lei”, a afirmat reprezentantul unei companii din domeniul auto.

Peste 50 de companii de top din ţară şi din străinătate au expus, miercuri şi joi, studenţilor şi absolvenţilor facultăţilor cu profil tehnic cele mai noi oportunităţi de dezvoltare a carierei profesionale în cadrul târgului din domeniul ingineriei „POLIJobs”, organizat de Universitatea Politehnica din Bucureşti.

În cadrul evenimentului, companiile au propus numeroase oportunităţi de carieră, printre care se numără programe de burse, internshipuri, joburi part-time sau full-time, pentru poziţiile entry-level, middle-level sau specialişti.

„POLIJobs” este singura agenţie de plasare a forţei de muncă lansată de o universitate din România, scopul acesteia fiind de a asigura o inserţie adecvată a absolvenţilor pe piaţa muncii, în funcţie de nivelul lor de calificare, media la finalul anilor de studiu, specializare şi de ofertele de muncă disponibile din partea companiilor. Agenţia oferă servicii gratuite pentru studenţii şi absolvenţii UPB. AGERPRES