Seful ISJ Vrancea nu va fi cercetat penal

Profesorul Iordache Bostan, seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, a scapat de acuzatiile de vatamare corporala si fuga de la locul accidentului, dupa ce Parchetul a dispus neinceperea urmaririi penale.
Pe data de 11 decembrie, politistii din Vrancea au inceput urmarirea penala impotriva lui Bostan, dupa ce acesta a accidentat, cu o zi inainte, pe trecerea de pietoni, o eleva in varsta de 17 ani. “Eleva a fost accidentata usor la o mana. Acum fata are mana in ghips. Profesorul a oprit masina, a stat de vorba cu eleva, dupa care a plecat de la locul faptei. El este cercetat acum pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului”, a spus, la acea data, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Vrancea, comisarul Mariana Apostol .

Zilele trecute, procurorul Florin Tarlea a dispus scoaterea de sub urmarire penala a lui Bostan. “Nu sunt intrunite elemente constitutive ale faptei. Nu se incepe urmarirea penala fata de Iordache Bostan”, se arata in rezolutia pusa la dispozitia mass-media de seful ISJ. Acesta a negat de la bun inceput acuzatiile politistilor.