Profesori din România şi din Republica Moldova vor putea participa gratuit, în perioada 23 august – 5 septembrie, la o nouă serie de seminare suport care au rolul de a creşte competenţele digitale şi educaţionale, în învăţământul deschis şi la distanţă.

Webinarele sunt organizate de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, prin intermediul platformei WebDidactica.

Potrivit unui comunicat remis presei, proiectul vine în sprijinul cadrelor didactice şi altor profesionişti din domeniul educaţiei, în condiţiile digitalizării sistemului de învăţământ şi necesităţii adaptării la noi mijloace de predare online.

„Creşterea eficienţei actului didactic, utilizarea unor aplicaţii educaţionale noi, managementul atenţiei elevilor, brandul personal pentru profesori, precum şi interactivitatea lecţiilor sunt principalele teme abordate în noua serie de webinare”, se arată în comunicat.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Centrul de Carte Străină Fischer International şi Academia de Inovare şi Schimbare prin Educaţie din Republica Moldova, în cadrul campaniei „Liga Profesorilor Excepţionali”.

Cadrele didactice înscrise în program vor primi un certificat de participare. AGERPRES