Taxele de studiu la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa au rămas la acelaşi cuantum ca şi cel din anul trecut pentru anul universitar 2018-2019, printre cele mai mici din ţară, a declarat prorectorul unităţii de învăţământ superior, Cristian Chioncel.

„La nivelul universităţii, din cele 230 de locuri la licenţă, bugetate, au fost 220 de candidaţi, în timp ce pe cele 200 de locuri la masterat, bugetate, s-au înscris în această sesiune de vară, 160 de studenţi. Ca atare, pentru sesiunea din toamnă, la buget au mai rămas puţine locuri libere. Eu zic că înscrierile sunt mulţumitoare şi am convingerea că, după sesiunea de înscriere din septembrie, toate aceste locuri se vor ocupa. În plus, sperăm să se ocupe şi locurile cu taxă, având în vedere că sunt printre cele mai reduse din ţară. Vorbim de 2.400 lei la ciclul de licenţă sau 2.700 lei la ciclul studiilor de masterat, adică la acelaşi nivel ca şi în anul trecut”, susţine prorectorul universităţii.

Unul dintre cele mai căutate programe de studiu ale universităţii reşiţene sunt pedagogia învăţământului preşcolar şi preuniversitar, unde s-au ocupat toate locurile bugetate. Pe partea de ştiinţe economice, cel mai cerut a fost profilul Marketing şi Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, iar pe profilul tehnic, specializările din domeniul ingineriei electrice şi mecanice.

La Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa sunt scoase la concurs, în acest an, 430 de locuri bugetate şi alte aproape 1000 în regim cu taxă, înscrierile în sesiunea de vară încheindu-se marţi.

Pentru noul an universitar 2018-2019, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa oferă facilităţi ca bursele studenţilor, mobilităţile ERASMUS+, precum şi scutiri de taxe şi burse de performanţă pentru elevii cu rezultate deosebite la concursuri şi olimpiade, parteneriate de practică şi internshipuri în entităţi publice şi private din regiune şi posibilitatea angrenării studenţilor în activitatea centrelor de cercetare sau în acţiuni de voluntariat.

Oferta universităţii constă în douăsprezece specializări de licenţă, la Facultatea de Inginerie şi Management, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Ştiinţe Sociale. În plus, absolvenţii cu diplomă de Bacalaureat, participanţii la olimpiadele naţionale la care au obţinut distincţii, respectiv, premiile I, II, III şi menţiuni, vor ocupa locuri fără taxă în cadrul facultăţilor universităţii. AGERPRES