Echipa de Robotică a României a obţinut locul întâl la Campionatul Internaţional de la Chicago, care a avut loc pe 16 şi 17 iulie 2021, în format fizic, unde au fost prezente cele mai bune echipe de robotică din Statele Unite ale Americii.

Echipa de Robotică a României AutoVortex a participat anterior la Campionatul Internaţional de Robotică din Federaţia Rusă din aprilie 2021 şi apoi a câştigat locului 1 la Campionatul de Robotică Asia Pacific din iulie 2021, astfel că cele trei divizii ale echipei româneşti au obţinut dreptul de a participa la Campionatul din SUA.

La Chicago, echipa României a terminat pe locul 1 la meciurile de calificare prin obţinerea celui mai mare punctaj cumulat şi astfel a devenit căpitan de alianţă împreună cu partenerii de la AutoVortex FAN COURIER. În semifinală, românii s-au detaşat în faţa celor mai bune echipe americane şi au reuşit un nou record mondial la puncte.

Din 1989 este pentru prima oară când o echipă din afara SUA reuşeşte să câştige locul 1 pe pământ american.

Echipa de Robotică a României este coordonată de asist. univ. dr. Ionuţ Valentin Panea din cadrul Departamentului de Finanţe al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi mentorată de studentul emerit Rareş Ştefan Ion.

Elevii participanţi au mai fost: Dimitrie Sebastian Cudrici – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Cezar Andrei Dunuţă – Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, Victor Brînzan – Şcoala Britanică din Bucureşti, Andrei Laurenţiu Radu – Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti, Carina Gabriela Grec – Colegiul Naţional „Şcoala Centrală” din Bucureşti, Claudia Catrinel Amariei – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Theodor Adrian Vasile – Colegiul Naţional „Mihai Neculce” din Bucureşti, Ana Maria Iacob – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Ştefan Caraenache – Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti, Radu Ungureanu – Colegiul Tehnic „Petru Maior” din Bucureşti, Răzvan Iacob Milea – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Victor Bogdan Ungureanu – Liceul Cronos din Bucureşti, Luca Rusu – Şcoala Americană din Voluntari, Mihnea Vişoiu – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Mihai Melnic – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Iaşi.