Aproximativ 700 de elevi din clasele V-XII, care au obţinut media generală 10 în anul şcolar abia încheiat, au fost premiaţi de municipalitate în cadrul primei ediţii a Galei excelenţei în educaţie, informează Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Potrivit sursei citate, elevilor merituoşi li s-au acordat diplome, produse sanitare şi de igienă, produse alimentare, dar şi premii în bani, în cuantum de 300 de lei pentru fiecare copil.

Au fost premiaţi, de asemenea, cinci profesori din şcolile şi liceele gălăţene, iar Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” a primit titlul de Liceu Hygienium, urmând să fie dotat cu materiale igienico-sanitare.

„Voi susţine întotdeauna performanţa în orice domeniu, dar cred că în primul rând Educaţia este aceea care trebuie sprijinită prin toate mijloacele. Întreaga comunitate trebuie să contribuie la susţinerea tinerilor care excelează în tot ceea ce fac. Aşa cum în sport s-a vorbit de 10 perfect, pentru mine aceşti elevi întruchipează ‘the perfect ten’. Îi felicit pe tineri, îi felicit pe părinţii şi profesorii care i-au format. În acelaşi timp, ţin să mulţumesc în mod special organizatorilor şi sponsorilor care s-au implicat în această primă ediţie a Galei excelenţei în educaţie”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. AGERPRES