Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat în faţa comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament că au fost primite peste 1.000 de propuneri de modificare a planurilor cadru de liceu care fuseseră validate în luna august a anului trecut şi puse în dezbatere pe parcursul lunii ianuarie.

„Planurile cadru de liceu care au fost construite de către grupuri de lucru şi validate în luna august anul trecut au fost lansate în dezbatere publică de îndată ce am preluat mandatul. Şi toată luna ianuarie au stat în dezbatere publică. Am primit peste 1.000 de propuneri de modificare a acestor planuri cadru. Toată lumea a vrut să le modifice, toată lumea le-a criticat, chiar şi cei care le-au făcut, chiar şi cei care le-au validat”, a spus ministrul.

El a afirmat că, pentru a avea planuri cadru corespunzătoare pentru liceu, s-ar putea aştepta încă un an, întrucât este nevoie de consultare „cu toţi cei îndreptăţiţi” să se pronunţe asupra acestora.

„Şi în opinia mea nu sunt ce trebuie. Dacă nu sunt ce trebuie, ne luăm timp de gândire şi stăm un an până când o să avem nişte planuri cadru rezultate din consultare cu toţi cei îndreptăţiţi să se pronunţe. (…) Vom avea planuri cadru corespunzătoare aşa cum trebuie pentru clasele IX-XII pentru liceu. Dar nu din septembrie 2021, ci din septembrie 2022. Lansate în dezbatere publică în luna ianuarie, ar însemna că poate fi lansată licitaţia la sfârşitul lui aprilie. Experienţa ne arată că în niciunul din cei opt ani o licitaţie nu a durat mai puţin de şapte luni. (…) Decizia este de a ne lua timp pentru a gândi cum se cuvine aceste planuri cadru, pentru că este absolut esenţial să ai planuri cadru corespunzătoare aşteptărilor societăţii Secolului 21”, a mai arătat ministrul Educaţiei. AGERPRES