Clasa viitorului înseamnă tehnologii moderne și profesori implicați

Peste 400 de cadre didactice au asistat la webinarul  Clasa viitorului, organizat de platforma digitală EduManager.ro, în parteneriat cu HP Inc România. Pe durata a 2 ore și jumătate, webinarul s-a concentrat pe studii de caz și soluții tehnice care pot asigura profesorilor și elevilor o experiență în școala digitală apropiată celei din sala de curs.

Prezent în webinar, Sorin-Ștefan Decă, Secretarul general adjunct al Ministerului Educației și Cercetării, a prezentat direcțiile de digitalizare a învățământului preuniversitar și a dat asigurări că Ministerul depune toate eforturile pentru a oferi tuturor actorilor din educație, elevi, profesori și părinți, șanse egale și acces la infrastructura necesară desfășurării cursurilor online.

Profesorul Valentin-Florin Bucur, de la Inspectoratul Școlar din Brașov, și profesoara Elena-Maria Bojte, profesor învățământ primar, au arătat cum s-a derulat procesul educațional în perioada pandemiei. Intervenția doamnei Bojte a demonstrat că se poate face școală online și la clasele primare și că pot fi identificate soluții de finanțare pentru implementarea proiectelor din educație.

Antreprenorul Ștefan Apăteanu, fondator Edu Apps, a vorbit despre aplicații și dispozitive disponibile mediului preuniversitar, dar și despre cursuri de formare și asistența de care pot beneficia cadrele didactice. Apăteanu a subliniat și avantajele utilizării unor aplicații și a oferit informații importante despre resursele educaționale digitale care pot fi accesate în implementarea proceselor de digitalizare a școlilor.

Webinarul, care a avut loc vineri, 19 iunie,  s-a încheiat cu prezentarea soluțiilor și pachetelor pe care compania HP Inc, HP Financial Services și Edu Apps le pune la dispoziția școlilor, inclusiv costuri și condiții de accesare.

În perioada următoare, platforma EduManager.ro va organiza webinarii similare, asigurând în acest mod accesul profesorilor la informații actualizate privind trecerea de la metodele didactice tradiționale la cele alternative, reprezentate de educația digitală. EduManager este una din cele 19 platforme digitale adresate unor comunități business și profesionale dezvoltate de Oameni și Companii.