Numărul de clase de elevi din judeţul Botoşani ar putea creşte cu 1.400 în cazul aplicării, începând cu 14 septembrie, a scenariului verde, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani.

Potrivit sursei citate, creşterea numărului de clase va impune o creştere a numărului de posturi din sistemul de învăţământ cu 1.100, ceea ce înseamnă aproximativ 25% din totalul posturilor actuale.

„În urma analizei efectuate la nivelul fiecărei şcoli, în vederea implementării scenariului verde, la nivelul judeţului Botoşani vor fi cu aproximativ 1040 de formaţiuni de studiu mai mult faţă de ce este aprobat în planul de şcolarizare, prin reorganizarea colectivelor de elevi, iar numărul de norme didactice/posturi suplimentare rezultate din această reorganizare va fi de aproximativ 1100. De

asemenea se ia în calcul şi o eventuală creştere a numărului normelor nedidactice suplimentare (femei de serviciu/îngrijitoare), necesare realizării activităţilor de igienizare”, se arată în comunicatul IŞJ.

Conform unei situaţii centralizate de IŞJ şi transmise către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în acest moment, în judeţul Botoşani, sălile de clasă disponibile, inclusiv laboratoarele, pentru organizarea procesului educaţional în anul şcolar 2020-2021 sunt în număr de 2905.

Oficialii IŞJ în condiţiile în care se va aplica scenariul verde şi toţi copii vor merge la şcoală, 28 de unităţi şcolare întâmpină dificultăţi în sensul identificării spaţiilor şcolare suplimentare suficiente, în aşa fel încât să fie respectate condiţiile de distanţare socială între elevi. AGERRPRES