Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş va colabora cu mediul universitar pentru pregătirea şi angajarea studenţilor din anii terminali de la licenţă şi masterat, cu precădere în învăţământul preşcolar, unde este o deficienţă mare a resurselor umane de la catedră, a declarat şeful IŞJ Timiş, Marin Popescu.

El a anunţat că cel mai mare deficit de cadre didactice se înregistrează în rândul educatorilor şi al învăţătorilor, mai ales ca urmare a pensionărilor din ultimul an, dar şi la disciplinele de matematică, fizică, chimie, din acelaşi motiv.

„Este un deficit mare de cadre didactice în continuare, fapt pentru care Inspectoratul Şcolar Judeţean, în acord cu universităţile care au departamente de pregătire a personalului didactic, va informa studenţii de licenţă şi masterat, din anii terminali, că au oportunitatea de a se angaja în învăţământ, cu tot ceea ce înseamnă informare despre salarizare, înscrierea la concursul de titularizare etc. (…). La nivelul judeţului, în prezent sunt disponibile 3.655 de posturi, din care 242 titularizabile (199 fiind în zona urbană). Peste 120 de cadre s-au pensionat, cu tendinţă în preşcolar şi matematică”, spune Marin Popescu.

Şeful IŞJ Timiş a menţionat şi faptul că la nivelul judeţului sunt 6.671 de posturi, din care 179 sunt acoperite cu personal necalificat (2,68%), respectiv, cu cadre didactice specializate în alte discipline decât cele pe care le predau la clasă.

La disciplinele care ţin de arte, în mediul rural nu sunt titulari, ci inclusiv studenţi din anii terminali care predau ca „necalificaţi” până îşi vor lua concursul de titularizare. AGERPRES