Colegiul Tehnic de Transporturi din Piatra-Neamţ beneficiază de un proiect cu finanţare europeană, de peste 14 milioane lei, pentru reabilitare, modernizare şi dotare.

În luna martie urmează lansarea licitaţiei de execuţie pentru lucrările din cadrul proiectul, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Piatra-Neamţ.

În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de construcţii, reparaţii şi reabilitare termică la trei corpuri de clădire aparţinând unităţii de învăţământ şi se vor asigura dotări specifice de ultimă generaţie. Este vorba de mobilier, sisteme informatice şi echipamente didactice moderne.

„Infrastructura şcolară este primordială pentru realizarea unui proces educaţional de calitate, ce asigură formarea elevilor ca oameni şi viitori profesionişti în diferite domenii de activitate. Pe termen lung, investiţiile în educaţie garantează dezvoltarea economică şi socială la nivelul municipiului Piatra-Neamţ”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi se va încheia la finalul anului 2022.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea infrastructurii, dotărilor şi a procesului educaţional în cadrul colegiului, respectiv creşterea gradului de participare a elevilor la cursuri, creşterea calităţii şi atractivităţii actului educaţional. AGERPRES