erasmus_logo.jpgUn număr de 40 de studenţi de la cele 9 facultăţi ale Universităţii „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad vor avea posibilitatea să studieze, în cursul acestui an universitar, prin intermediul programului Erasmus+, în alte instituţii europene de învăţământ superior, cu care UAV are încheiate acorduri bilaterale, informează prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul universităţii.

„Cei mai mulţi dintre studenţii noştri care vor beneficia de aceste burse au ales ca ţară de destinaţie pentru derularea mobilităţii Portugalia (24), dar au fost şi studenţi care au optat pentru alte ţări, cum sunt Cehia, Spania, Turcia, Grecia, Bulgaria, Italia, Polonia”, a declarat rectorul Ramona Lile.

Potrivit sursei citate, valorile granturilor pe care studenţii le primesc pentru a studia în străinătate diferă în funcţie de ţara de destinaţie. Astfel, studenţi primesc câte 500 de euro/lună pentru Portugalia, Spania, Germania, Franţa, Italia, Cehia, respectiv câte 450 de euro/lună pentru Bulgaria, Ungaria sau Slovacia.

Programul Erasmus+ se adresează şi cadrelor didactice şi personalului nedidactic care pot efectua mobilităţi de predare sau de formare la universităţile partenere, motiv pentru care, pentru acest an universitar, UAV îşi propune ca 28 de profesori şi membri ai staff-ului să beneficieze de finanţare în acest scop. „Pentru anul universitar 2015-2016, numărul de mobilităţi a crescut faţă de anii precedenţi, semn că programul de mobilităţi al Uniunii Europene este considerat, atât de către studenţi cât şi de către cadre didactice sau nedidactice, drept o oportunitate care le va aduce beneficii atât pe plan profesional, cât şi personal”, a mai spus rectorul UAV Arad.

În prezent, UAV Arad are încheiate 44 de acorduri cu universităţi partenere din 15 ţări europene. AGERPRES