Facultatea de Chimie a Universităţii din Bucureşti (UB) va avea două specializări noi la admiterea din acest an – Chimie farmaceutică şi Chimie medicală, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul instituţiei de învăţământ superior.

„Anul acesta, la Admiterea 2016, la Facultatea de Chimie a UB, vor fi locuri la admitere pentru două noi programe de studii: Chimie farmaceutică şi Chimie medicală. Aceste programe de studii universitare nou create urmăresc să răspundă cerinţelor calificărilor din prezent şi în perspectiva evoluţiei domeniului pieţei muncii. Dinamica pieţei muncii determină universităţile şi facultăţile să răspundă atât cerinţelor europene, cât şi celor mondiale, pentru a oferi programe de studii universitare în era digitală”, se precizează pe pagina de internet a UB.

Facultatea de Chimie din cadrul UB are o tradiţie de peste 150 de ani şi este o instituţie de cercetare avansată şi de educaţie, conform ultimei ierarhizări realizate de Ministerul Educaţiei şi European University Association (EUA). AGERPRES