microbuze_scolare_.jpgPreşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că şcolile din judeţ vor mai beneficia de încă 25 de microbuze, în decurs de un an fiind repartizate judeţului în total 50 de microbuze. Microbuzele au ajuns în localităţile Asuaju de Sus, Bârsana, Seini, Boiu Mare, Câmpulung la Tisa, Coltău, Cupşeni, Giuleşti, Groşi, Moisei, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Ocna Şugatag, Baia Sprie, Borşa, Cavnic, Săliştea de Sus, Şomcuta Mare, Târgu Lăpuş, Ulmeni, Remetea Chioarului, Remeţi, Rozavlea, Sălsig şi Vişeu de Sus.

Potrivit comunicatului, mijloacele de transport acoperă necesarul tuturor administraţiilor publice teritoriale care au solicitat microbuze şcolare. „Promisiunea Guvernului Ponta şi a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) în anul 2014 a fost una extrem de fermă: vor fi alocate microbuze şcolare pentru toate localităţile care au nevoie de un astfel de mijloc de transport pentru elevi. Acordarea microbuzelor s-a făcut fără discriminare, fără intervenţii politice, singurul criteriu luat în calcul fiind exprimarea nevoii de către autoritatea locală”, a declarat Gabriel Zetea, vicepreşedinte al CJ Maramureş.

El a arătat că într-un singur an numărul total al microbuzelor şcolare a ajuns la 50. „Am avut 15 microbuze alocate judeţului Maramureş în august 2014, zece s-au primit la începutul anului 2015, iar luna aceasta, respectiv în august 2015, MDRAP a transmis judeţului nostru alte 25 de microbuze şcolare. Ajungem, astfel, în decursul unui singur an, la un total de 50 de microbuze care satisfac în totalitate necesităţile comunităţilor locale. Am avut în această perioadă foarte multe discuţii cu autorităţile locale pentru că în urma procesului de reorganizare al unităţilor de învăţământ necesităţile de transport ale copiilor către şcoală au crescut. Mă bucur să văd că acum, înainte de începerea anului şcolar, această problemă este rezolvată”, a spus Gabriel Zetea. AGERPRES