Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis joi recursul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii la o decizie a Curtii de Apel Bucuresti (CAB), care hotarase anularea a doua hotarari de guvern privind programele de studii acreditate sau autorizate provizoriu ale Universitatii „Spiru Haret”.

Decizia de joi a ICCJ este definitiva si ea vizeaza HG 676/2007 si HG 635/2008 referitoare la promotiile de la „Spiru Haret” din intervalele 2007-2010 si 2008-2011. Un alt proces al MECI cu Universitatea „Spiru Haret” se refera la HG 749/2009, care a declansat scandalul legat de programele de studii si diplomele de la „Spiru Haret”.

In acest proces, CAB a admis cererea Universitatii „Spiru Haret” de a suspenda hotararea, modificata si completata prin HG 943, prin care i s-a permis sa organizeze admitere, insa numai pentru specialitatile acreditate si autorizate. MECI a declarat recurs si la aceasta hotarare, recurs care se va judeca in luna ianuarie 2010 la ICCJ.


„Recursul a fost introdus intrucat exceptiile invocate de Guvern si minister nu au fost retinute de instanta. In acest proces, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a avut calitatea de intervenient in interesul Guvernului Romaniei. Instanta a suspendat doar aplicarea prevederilor art. 6 alin (2) si 7(1) din Hotararea Guvernului nr. 749/2009, raportate la nota nr. 1 din subsolul anexei nr. 3 din hotararea mentionata. Prin urmare, Universitatea Spiru Haret din Bucuresti va putea organiza examen de admitere la specializarile, programele de studiu la formele autorizate sau acreditate” – sustine MECI.