În perioada 26.11 – 21.12.2018, Departamentul de Consiliere Profesională din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, în colaborare cu partenerul, devenit tradițional, Grădinița cu program prelungit „Lizuca”, Bacău și prin implicarea generoasă a studenților, absolvenților, cadrelor didactice, a desfășurat proiectul social – umanitar „Împreună în bucuria dăruirii”, ediția a XII-a, subintitulat „Fii și tu Moș Crăciun!

Proiectul a avut drept scop întrajutorarea copiilor nevoiași, sensibilizarea studenților față de problematica socio-umană a comunității băcăuane, stimularea sentimentelor de responsabilitate și implicare civică, a dăruirii necondiționate față de copiii defavorizați.

Pachetele lui Moș Crăciun au ajuns pe rând la beneficiari, conform scrisorilor pregătite de copii și preluate de studenții voluntari ai departamentului, de la toate programele de studii.

În data de 14.12.20018, la Școala Gimnazială Ungureni, structură „Școala Primară Bărtășești”, Ungureni, județul Bacău, un număr de 60 copii cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani (20 preșcolari, 9 copii clasa pregătitoare, 31 copii clasele I-IV) au beneficiat de pachete cu haine, jucării, rechizite, obiecte igienico-sanitare, dulciuri, întâlnire intermediată de psiholog Gabriel Mareș alături de 12 studenți voluntari;

Pe 20.12.2018, Centrul pentru copii defavorizați „Casa Meuli”, Faraoani, județul Bacău, a primit prin intermediul reprezentanții Departamentului de Consiliere Profesională, un număr de 17 pachete pentru copiii din grupul țintă. De asemenea, au mai fost oferite o serie de pachete în rândul comunității pentru câteva familii cu o situație socio-economică precară.

Deosebite gânduri de mulțumire sunt adresate părinților copiilor din cadrul Grădiniței cu program prelungit „Lizuca”, Bacău (coordonați de profesor pentru învățământ preșcolar Lenuța Păduraru și colegele sale Adam Oana, Arhip Anișoara, Bălan Simona, Farcaș Veronica, Lupușoru Petronela, Năsturaș Noemi, Moraru Petronela) care s-au implicat deplin, asigurând reușita acestui proiect.

La finalul proiectului 77 de copii au trăit bucuria și spiritul de sărbătoare. Bucuria dăruirii ÎMPREUNĂ a devenit bucuria Crăciunului, resimțită de toți cei care au fost parte în proiect.